Wat is timemanagement?

In de loop der jaren is het begrip timemanagement verandert.  Waar vroeger de focus lag op “meer doen in minder tijd” ligt tegenwoordig de focus op “het doen van de juiste dingen”. 
Ik omschrijf timemanagement als volgt: De juiste dingen doen, maar dan slim. Waarbij “de juiste dingen doen” slaat op taken doen die in lijn liggen met jouw doelen. En het “maar dan slim” op het heel handig en snel uitvoeren van deze taken.

Timemanagement gaat over slimmer werken, efficiënt werken (dus minder tijd kwijt zijn aan je werkzaamheden) en over effectief werken (je doelen slim bereiken). Op het moment dat je slim te tijd gaat managen krijg je ook meer overzicht en structuur. Rust in je hoofd. Je kunt prioriteiten stellen, heldere keuzes maken en slimme doelen stellen.

En uiteraard heel veel tijd besparen. Timemanagement omvat een scala aan vaardigheden die super waardevol zijn in je leven, privé en zakelijk. Je leert bijvoorbeeld slim plannen, omgaan met uitstelgedrag, nee leren zeggen,  je grenzen stellen, slim om te gaan met afleidingen. En slim om te gaan met alle taken en werkzaamheden die op een dag binnenkomen. Zoals bijvoorbeeld met Outlook en je email.

 

De voordelen van timemanagement

Het toepassen van timemanagement vaardigheden kan je veel opleveren naast uiteraard veel extra tijd. Een kleine greep uit de vele voordelen:

  • Je werkt vaak efficiënter en productiever dus kan sneller je doelen bereiken
  • Het geeft je overzicht en structuur waardoor je beter prioriteiten kunt stellen
  • Het zorgt voor een lagere werkdruk en minder werkstress en daardoor ook voor minder verzuim. 
  • Het zorgt vaak ook voor een lagere werkdruk en minder werkstress bij je collega’s …. (als jij het tenminste ook goed gaat toepassen)
  • Het geeft je vaak meer zelfvertrouwen, je bent weer IN CONTROL
  • Het levert je meer winst op; de tijd die je bespaart kan je steken in je marketing en sales. En uiteraard  door de dalende kosten voor verzuim. 

Timemanagement tips en interessante blogs

Wil je een aantal slimme timemanagent tips? Lees onderstaande blogs. Alleen lezen gaat je geen tijd besparen. Het gaat vooral om het toepassen van de tips.

Wat is timemanagement? Dé vaardigheid voor meer winst. 10 quick wins.

Werk privé balans optimaliseren? 17 slimme tips voor direct resultaat!

Plannen en organiseren. 10 tips voor wie hier van nature niet zo goed in is.

Prioriteiten stellen in 5 slimme stappen. Dat heeft pas prioriteit!

Rust in je hoofd. 19 slimme tips tegen een vol hoofd

Nee zeggen; werkstress en een burn-out voorkomen met deze gezonde optie

Timemanagement cursussen & programma’s

Inzicht in orde kan jouw bedrijf en medewerkers op verschillende manieren trainen op het gebied van slimmer werken en timemanagement. Via online e-learning programma’s waarbij deelnemers ook online gecoached worden. Uiteraard kan de coaching ook op de eigen locatie plaatsvinden. Maar ook via incompany trainingen. Online en op eigen locatie.

E-learning timemagement

Heb je genoeg tijd om je taken uit te voeren? Heb je controle over je werkzaamheden en een goed overzicht van je werkzaamheden? Heb je te maken met veel interrupties en afleiding in je werkomgeving? Moeite met

 

In CONTROL e-learning; volg het e-learning programma met online coaching 

 

 Incompany timemanagement online  training*nieuw* coronaproof

 

Incompany timemagement trainingen (online en offline)

Heb je genoeg tijd om je taken uit te voeren? Heb je controle over je werkzaamheden en een goed overzicht van je werkzaamheden? Heb je te maken met veel interrupties en afleiding in je werkomgeving? Moeite met

 

Incompany timemanagement online IN CONTROL  training *coronaproof*

 

Incompany timemanagement training In CONTROL op locatie