Elk jaar, in november, wordt bij veel bedrijven aandacht gegeven aan de “week van de werkstress”. Ik hoop ergens dat dat op een gegeven moment het niet meer nodig is, maar dat is ijdele hoop. Tijdens de week van de werkstress 2020 is het thema “Blijf in balans”. In dit artikel een aantal slimme tips, voor werkgever én werknemer om in balans te blijven.

Uiteraard kan Inzicht in orde jouw bedrijf en medewerkers ondersteunen om de werkdruk te verlagen en werkstress tegen te gaan. Tijdens de week van de werkstress 2020. Maar uiteraard ook tijdens alle andere weken waarin het belangrijk is om werkstress tegen te gaan.

De week van de werkstress 2020 – blijf in balans

Tijdens de week van de werkstress zijn door OVAL een aantal sub-thema’s benoemd waarop verder kan worden ingegaan in november (maar uiteraard ook daarna). Het hoofdthema, in balans blijven, is waarschijnlijk voor veel mensen belangrijk. Zeker in deze onzekere tijden door Corona is het van belang om de juiste balans te blijven vinden. Zakelijk en privé. Iets waar je zelf en als werkgever verantwoordelijk voor bent.

De 5 subthema’s zijn: focus, samenwerking, ontwikkeling, grip en creativiteit. Kijk op de site van OVAL voor meer informatie hierover.

Waarom aandacht geven aan werkstress?

Hierboven staat een factsheet, gemaakt door TNO in 2019. Daarin is bijvoorbeeld opgenomen dat 35% van de werknemers werkdruk of werkstress als reden voor verzuim aangeeft. De verzuimkosten per werknemer zitten rond de €8000 per medewerker. En in totaal bedroegen de verzuimkosten voor werkgevers wegens werkstress 2,8 miljard euro.

Werkstress ontstaat wanneer de psychische overbelasting van werkdruk te lang aanhoudt. Wanneer iemand voortdurend onder hoge tijdsdruk moet werken. Teveel in te weinig tijd moet doen en het werk niet op tijd afkrijgt, of niet goed genoeg kan uitvoeren en daardoor niet de gewenste kwaliteit kan worden geleverd.

Twee belangrijke redenen om werkstress tegen te gaan voor werkgevers: 

Goed werkgeverschap; door het onderwerp bespreekbaar