GOEDE VOORNEMENS VOOR ONDERNEMERS IN 2018: EEN OPGERUIMD HOOFD EN MINIMAAL 250 UUR EXTRA TIJD

2018 ligt nog bijna helemaal open. Je hebt nog 8554 uur over om je dromen te verwezenlijken. Dit jaar gaan we het écht anders doen. Geen werkweken van 50 uur of meer. Meer tijd nemen voor leuke en belangrijke dingen, efficiënter werken, minder stressen en handiger onze tijd indelen. We gaan zakelijk en privé eindelijk die dingen oppakken die in 2017 ondergesneeuwd raakten.

Misschien heb je de laatste weken van 2017 de tijd genomen voor een grote schoonmaak. Wellicht had je het eindelijk wat rustiger en kon je je mail opschonen, je kantoor wat opruimen, een aantal openstaande acties afronden en zelfs een lijstje maken met acties en projecten waar je tot dan toe niet aan toegekomen was…
Het afvinken van acties, het creëren van een overzicht van lopende zaken en zaken die je nog moet doen geven je een goed gevoel. Het is heerlijk om continu een opgeruimd hoofd te hebben. Het geeft je rust en tegelijk energie om zaken op te pakken. Investeer dus een paar van die 8554 uren die nog over zijn voor het maken van een lijst met alles wat je nog moet doen, zowel zakelijk als privé. Het werkt echt!

WAAN VAN DE DAG

En hoe zit het dan met die 250 uur extra tijd? Tegenwoordig krijgen we zoveel informatie binnen en kunnen we zakelijk zoveel nieuwe initiatieven oppakken dat die 8554 uur op zijn voor je het weet. Laat je in 2018 niet leiden door de waan van de dag.
De toverwoorden voor 2018 zijn ‘prioriteiten stellen’ en ‘focussen’. Wat zijn voor jou zakelijk en privé gezien de drie belangrijkste doelen die je wilt bereiken? Vind je het lastig om keuzes te maken? Kies er dan vijf. Als je je écht gaat focussen op deze doelen, er bewust tijd voor gaat inplannen en andere activiteiten dus niet gaat doen, dan zijn die 250 uur zo binnen handbereik. Wellicht kun je hierdoor al een aantal van je acties van je lange lijst afstrepen!

Ik wens iedereen een opgeruimd hoofd en minimaal 250 uur extra tijd toe voor 2018.